Handlekurv: 0 Varer

Fallunderlag til lekeplassen

Sikkerhet og trygghet er meget viktig når du skal planlegge din lekeplass. Fallunderlaget er til for å dempe eventuelle fall og bidrar til å skape et trygt lekemiljø.


Ls _fallunderlag 

Alle lekeapparater levert av Lek & Sikkerhet er i henhold til gjeldende regelverk. Lekeapparatene er i seg selv derfor så sikre at barna ikke risikerer skader ved normal bruk. Det viktigste sikkerhetsmessige området er underlaget for lekeapparater. De fleste skader skjer ved fallulykker og dette stiller store krav til underlaget.

SIKKERHETSSONE
Først og fremst må det ikke forekomme stein eller andre hindringer i sikkerhetssonen. Den er minimum 1,5 m i alle retninger og øker med fallhøyden. Sikkerhetssonen er angitt for alle apparatene i vår katalog. I fartsretningen for rutsjebaner er sonen 2 m.

ALTERNATIVE UNDERLAG
Tradisjonelt har sand vært mest brukt som fallunderlag i barnas lekeområder. Gummimatter og støpt gummibelegning har imidlertid noen klare fordeler sammenlignet med sand og brukes stadig mer.

STØTABSORBERENDE MATTER
Gummimatter gir et rent utemiljø, krever lite vedlikehold og varer lenge. Leveres i 30 mm – 110 mm tykkelse, beregnet for fallhøyder opptil 3 m. Matter er lette å legge, men krever ordentlig grunnarbeid, flatt terreng og god drenering.

GUMMIBELEGG - FLEXOTOP
Helstøpt gummibelegg er uten tvil det beste fallunderlaget som finnes. Det har ingen fuger eller skjøter som samler smuss eller forskyver seg, og underlaget holder seg pent i mange år. Belegget legges ut flytende, og kan dermed støpes nøyaktig slik du måtte ønske. Vårt gummibelegg, FLEXOTOP, tåler en fallhøyde på opptil 3 meter avhengig av tykkelse. Med 18 ulike farger og mange ferdige sjablonger kan du komponere et dekorativt fallunderlag som gjør lekeplassen enda sikrere og mer praktisk.

STØTSAND
Støtsand legges i 30 - 40 cm dybde, avhengig av fallhøyde. Finnes i flere kvaliteter og bestilles av lokal sandleverandør.

GRESS
Gress er godkjent fallunderlag for opptil 1 meters fallhøyde, men med tanke på at gress slites ned anbefaler vi alltid å legge gressarmerings-/ringmatter.

RINGMATTER
Ringmatter legges på gress for å forbedre gressets støtabsorberende effekt og er godkjent som fallunderlag for fallhøyde opptil 1,5 m. Mattene legges på nysådd eller ferdig gress og forhindrer slitasje på gresset. Gresset vokser gjennom mattene og klippes som vanlig.

BARK
Furubark legges i 30 – 40 cm dybde, avhengig av fallhøyde.